Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli na spletnem mestu www.zrnodozrna.si, s katerim upravlja podjetje Zrno do zrna, Dragana Laketić s.p. (ponudnik). Prosimo vas, da kot obiskovalec našega spletnega mesta upoštevate pogoje poslovanja, ki sledijo v nadaljevanju. S pregledovanjem ali uporabo tega spletnega mesta potrjujete, da ste te pogoje prebrali, jih razumete in se z njimi strinjate ter jih v celoti sprejemate.

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVpot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), upoštevajo pa tudi priporočila  GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poskušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov na spletnem mestu. Hkrati si pridržuje pravice do sprememb vsebine spletnega mesta ali do prenehanja z dopolnjevanjem vsebine kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobene odgovornosti za ponovno obnovo spletnega mesta. Prav tako lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli in brez kakršnegakoli obvestila spremeni storitve, izdelke, cene ali programe, opisane na tem spletnem mestu. Pred uporabo podatkov s spletnega mesta preverite točnost informacij pri podjetju. Uporaba blagovne znamke lastnika spletnega mesta je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta. Vsa besedila, slike ter ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so zgolj informativni podatki, zbrani z namenom predstavitve ponudbe podjetja.

Podatki o podjetju (ponudniku):

Zrno do zrna, Dragana Laketić s.p.

Trubarjeva cesta 8

1000 Ljubljana

Slovenija

ID za DDV: SI 95412590

Matična številka: 7095856000

Telefonska številka: 01/430-55-55

Elektronski naslov: info@zrnodozrna.si

Splošne pogoje si lahko prenesete v pdf formatu TUKAJ.

SPLETNA TRGOVINA ZRNODOZRNA.SI

Ob registraciji v sistem spletne trgovine Zrno do zrna obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali druge osebne podatke spremeniti, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakokrat opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost in strinjanje z njimi.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob naročilu blaga, bodo uporabljeni za pošiljanje ponudb, računov in ostale potrebne poslovne komunikacije med ponudnikom in uporabnikom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Več o varovanju osebnih podatkov najdete TUKAJ (politika varstva osebnih podatkov).

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotavljal naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • končno ceno blaga ali storitve, vključno z davki, ali način izračuna cene, če cene zaradi narave blaga ali storitve ni mogoče izračunati vnaprej,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu in označen kot izdelek 'na zalogi', naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj, cena in rok dostave),
 • informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave, pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati,
 • plačilne pogoje,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake,
 • možnosti in pogoje poprodajnih storitev in prostovoljne garancije, kadar je to potrebno.

NAROČILO BLAGA

Kupec lahko želeno blago naroči po telefonu, elektronski pošti ali z nakupom v spletni trgovini. V primeru nakupa v spletni trgovini se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik. Po registraciji lahko uporabnik prične s postopkom naročila. Kupec ima pred potrditvijo naročila možnost pregledati naročila in vnesti popravke glede izbranih izdelkov in količine izbranih izdelkov. Po potrditvi nakupa pa lahko kupec popravke naročila uredi z obvestilom po elektronski pošti ali telefonu ponudnika, vendar le do trenutka preden je blago odpremljeno. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem v spletni trgovini je sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

ARTIKLI IN CENE

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Ponudba velja do preklica. Popusti in druge akcije se med seboj ne seštevajo. Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene ažurirajo in spreminjajo pogosto. Kljub izjemnim naporom, da zagotovimo najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od pogodbe (nakupa).

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila v spletni trgovini:

 • z gotovino ob prevzemu (po povzetju)
 • po predračunu (UPN nalogu) na TRR ponudnika
 • s Paypalom na račun ponudnika

Na prevzemnem mestu Zrno do zrna v Ljubljani (Trubarjeva cesta 8) je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro).

NAČINI IN STROŠKI DOSTAVE

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 50,00 € so brezplačni, pri nakupu do vključno 49,99 € pa stroški pakiranja in dostave znašajo 3,90 €. Pri osebnem prevzemu blaga na prevzemnem mestu, stroškov prevzema ni.

V splošnem velja, da dostavo naročil opravimo najkasneje v 3 delovnih dneh od oddaje naročila.

Naročila, oddana med delavnikom, bodo odposlana isti ali naslednji dan, če je bilo označeno plačilo po povzetju ali s Paypalom. Naročila, pri katerih je plačilo označeno s predračunom, bodo odposlana takoj, ko bo prejeto nakazilo na TRR ponudnika. Naročila med vikendom in prazniki odpošljemo naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok, se upošteva le-tega. V primeru izrednega povečanega obsega naročil, si pridržujemo pravico do podaljšanja roka za dostavo. Prav tako je rok dostave odvisen od obsega dela dostavne službe.

Ti pogoji in stroški pakiranja in dostave veljajo samo ZNOTRAJ REPUBLIKE SLOVENIJE.

Za dostavo naročil na območju Republike Slovenije uporabljamo dostavno službo Pošta Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo in si pri plačilu po povzetju obračunajo provizijo za vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (pri plačilu predračuna tega stroška ni). Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji poslovalni Pošte ali v paketomatu. V primeru pošiljanja izdelkov v države Evropske unije se za obračun stroška dostave uporabi cenik dostavne službe, ki je prevzela pošiljko. Za hitrejšo dostavo izven Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronki pošti.

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v tiskani obliki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

KODE ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Zrno do zrna. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Zrno do zrna ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico
 • na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''
 • za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust
 • ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je še potrebno poravnati.

POSTOPEK NAKUPA

1. IZBIRA IZDELKA: na spletni strani www.zrnodozrna.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ''dodaj v košarico''. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati z nakupovanjem, kliknite povezavo ''nadaljuj z nakupovanjem'' in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite povezavo ''zaključi nakup'' in sistem vas odpelje v nakupovalno košarico.

2. ODSTRANITEV IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE: v zgornjem desnem kotu spletne strani www.zrnodozrna.si se nahaja ikona nakupovalne košarice. Po kliku na ikono se vam prikažejo izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, kliknite na ikono košarice in križec ''odstrani''.

3. NAKUPOVALNA KOŠARICA: za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja:

 • naslov za dostavo: posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  telefonsko številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • strošek dostave: uporabnik lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov v trgovini Zrno do zrna.
 • način plačila: izbira se lahko med tremi načini plačila: plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo.
 • kuponi in darilne kartice: če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • pregled naročila: prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

4. ZAKLJUČEK NAROČILA: uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ''oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Uporabniku spletne trgovine so na spletni strani Zrno do zrna vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Zrno do zrna lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov info@zrnodozrna.si nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Zrno do zrna, Dragana Laketić s.p., Trubarjeva cesta 8, 1000 Ljubljana, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan, nerabljen, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.
 • Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo najdete tukaj!!

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE


Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

VARNOSTNA OPOZORILA K UPORABI IZDELKOV

Pred uporabo vsakega izdelka je potrebno prebrati navodila o uporabi. Vsak izdelek je potrebno pred uporabo na varen način preizkusiti. V kolikor niste popolnoma prepričani, na kakšen način bi izdelek preizkusili ali niste prepričani, da je izdelek varen za uporabo in lahko naredi premoženjsko škodo ali škodo na zdravju ljudi, vas prosimo, da izdelka ne uporabljate, o tem obvestite prodajalca in mu izdelek vrnete. Vse izdelke uporabljate po lastni presoji in na lastno odgovornost.

Prizadevamo si za čim podrobnejši in pravilnejši opis izdelkov in slik. Kljub temu včasih ne moremo zagotoviti, da so vsi navedeni podatki o izdelkih in njihove slike popolnoma točni. V primeru nejasnosti, točnost informacij preverite pri prodajalcu.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno opredeljeni pogoji sodelovanja v tej komunikacij:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali takšnih, ki po oceni ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Zrno do zrna in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Zrno do zrna se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno antivirusno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zrnodozrna.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Zrno do zrna, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV 

Vse informacije na straneh spletne trgovine Zrno do zrna so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v tej spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 50€

30 dni garancije ob spletnem nakupu

100% naravni, slovenski in ekološki izdelki

Hitra dostava v dveh delovnih dneh

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.

Naložbo izdelave spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.